Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2014 20:07 - ГОЛЯМАТА КУПА НА МЛАДЕЖКИ ДОМ ПРОВАТ
Автор: provadiya Категория: Регионални   
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове:
0



                            ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ Е СЛУЧАЙНА
                                                                        /Специални благодарности на Светлето и Ева                                                                                   за подготовката на смешката/

Аз и баба ми на футболен мач.
Нареждаме се на първи ред за зрители, а пред нас, на ВИП ложите  „Големите риби” дето са със самочувствието, че никой не ги знае кво мислят и обмислят.  Баба ги гледа и ми вика „Тез уж на мач, пък с големите елки в ръка. Ей, че прост народ има в тоя наш град”.  Коментатори, играчи и рефери са вече на терена.

Коментатор: На терена вече излязоха двата отбора драги зрители. 26.11 ИИИИ МАААЧЪТ започна. Интересно спокойно, много спокойно двата отбора започват подаването на топката. От ляво виждате топ играча КМЕТЮ КМЕТЕФ, известен с това, че обича той да диктува играта в своя отбор. Тоооой обича топката. Пас наляво, дааа топката е още в този отбор. Разиграват я. Другият отбор и той си има топ играч – виждате на вратата в  дясното полуигрище вратаря СЪВЕТЬО ОБЩИНСКИ, известен с това, че съчетава в личността си 21 различни персони.

Баба: Тоя Съветьо кой беше дето има раздвадесетединение на личността ли?

Аз: Да бабо, ама нали ние гласувахме кои да са му двайсет и едната  личности. Сещаш ли се?

Баба: Ко сте гласували незнам, на нас на забавата на „Втора младост” ни казаха, че ако гласуваме за онуй другото момче ей там дет играе най - много КМЕТЕФ, тоя Съветьо ще се излекува и ще действа като един. Кво е туй да имаш толкоз разногласия в себе си, горкото момче, тц – тц – тц. Вий не слушате по – големите, все едно и също всеки път, демокрация да имало, разнообразие на мнения и ко беше туй другото  ... е не ме питай сега, и все на нашата става. Виж дятито оправи ли се, оправи се- в последно време все като един мисли, от време на време пет-шест черни мисли му минават през акъла, обаче като ги подложи на гласуване изчезват. Ама кой да слуша, двайсет и едно мнения да имало момчето. Ей откачена работа...

image

Аз: Ей бабо, мълчи изтървахме мача.

Коментатор: .... иииии току – що страничният рефер обяви изненадата на мача. ОООО НЕЕЕ, ОООО ДА днешният мач се играе за ГОЛЯМАТА КУПА НА МЛАДЕЖКИ ДОМ ПРОВАТ, днешната топка се казва „ решение за промяна на собствеността от публична общинска на частна общинска”. КМЕТЮ КМЕТЕФ поема изненадващата топка, дааа какъв замах, не е изненадан, той не е изненадан, ддаааа това е стратегия.  КМЕТЮ КМЕТЕФ дирижира играта, прави знак и на полето е вкаран друг играч със сложното име  АРГУМЕНТ МЛАДЕЖКИ ДОМ СЕ ПОЛЗВА ОСНОВНО ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ /АМДСПООПП/. Шест от защитниците от дясното полуполе се изтеглят във „фуния” пред наказателното си поле. А виждаме , да виждаме как един от защитниците покрива огневата зона пред играч  КМЕТЮ КМЕТЕФ, ОООО   КМЕТЮ КМЕТЕФ търси помощ от АМДСПООПП,  изстрелвааааааааа изненадващата топка. ..../УАУ ..викове/..... ооооо вратаря СЪВЕТЬО ОБЩИНСКИ успява да отбие топката. НяяяМа гол, няма гол. КМЕТЮ КМЕТЕФ е разочарован, о боже, надъхва се.  На терена друга топка.... а тя, тя се казва „даваме помещения от Младежки дом на партиите на основание чл. 14, ал.1 от ЗОС”. Изненада, изненада оооо вратаря СЪВЕТЬО ОБЩИНСКИ поема топката и оооо ГООООЛ, това е ГОООЛ, един на нула за отбора на СЪВЕТЬО ОБЩИНСКИ.    Край, сигнал за край на полувремето....

image

Аз: Тоя коментатор съвсем откачи /коментаторът коментира колко добре изглеждат страничните рефери/. Бабооо, бабооо къде отиваш???


image

Баба: Ей, че кратка тая пауза между полувремената – 26 дни. Виж, виж мойто дете как се надъхват тея.

image

image

Коментатор: След малко започва второто полувреме за ГОЛЯМАТА КУПА НА МЛАДЕЖКИ ДОМ ПРОВАТ . До тогава едно кратко интервю от Вторият главен рефер на мача ОБЛАСТ УПРАВИТЕЛЕН. Господин Втори главен рефер, защо отменихте единственият гол в мача, що а, що?

Втори главен рефер: Ами вижте не се настройвайте срещу съдиите на мача, ние наблюдаваме дали се спазват правилата на играта. Втората топка с име „даваме помещения от Младежки дом на партиите на основание чл. 14, ал.1 от ЗОС”, може да се пусне в играта само, ако първата топка с име „ решение за промяна на собствеността от публична общинска на частна общинска” вкара гол. Що – щото чл. 14, ал.1 от ЗОС означава, че се отдават под наем имоти частна общинска собственост, а не публична, за публична собственост си има друг член. Да са си отваряли очите. Първо се запознайте с правилата на играта, после коментирайте. Няма гол на първата топка, няма чл.14, ал.1 от ЗОС. Това даже, което твърдите, че е гол на вратаря СЪВЕТЬО ОБЩИНСКИ е АВТОГОЛ. Затуй променихме резултата 1:0, ама за отбора на КМЕТЮ КМЕТЕФ.

Коментатор: Ами защо тогава бе пусната в играта втората топка „даваме помещения от Младежки дом на партиите на основание чл. 14, ал.1 от ЗОС”??? а? аааа?

Втори главен рефер: Това не е моя работа. Други пускат топките в играта.

/свири се начало на второто полувреме/

Баба: Гледай сега, кво ще става.
  Коментатор: Отново първата топка с име „решение за промяна на собствеността от публична общинска на частна общинска” е в играта. Разиграващият топката КМЕТЮ КМЕТЕФ е оставен сам в голямо празно пространство спокойно да дерижира играта без да бъде пресиран. ООО от играта СЪВЕТЬО ОБЩИНСКИ нарежда да бъде изкаран играчът АРГУМЕНТ ОДК ЩЕ СЕ МЕСТИ В МЛАДЕЖКИ ДОМ.
  Аз: /подвиквам към игрището/ Как ще играете без един играч, толкова важен, който трансферирахме в мача МУЗЕЙ НА СОЛТА срещу ОДК.
  Коментатор: Изкарват от играта още играчи от губещият отбор. УАУ как смятат да играят. Изкараните играчи са:
АРГУМЕНТ ПОМЕЩЕНИЯ ОТ МЛАДЕЖКИ ДОМ ПУБЛИЧНА ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ СА ДАВАНИ С РЕШЕНИЯ НА СЪВЕТЬО ОБЩИНСКИ ОТ 2009 И 2013 ГОДИНА 
и
АРГУМЕНТ В ИНТЕГРИРАН ПЛАН НА ПРОВАТ СТРУВАЩ НАД СТО ХИЛЯДИ ЛЕВА Е ПРЕДВИДЕНО МЛАДЕЖКИ ДОМ ДА СЕ РЕМОНТИРА ЗА НУЖДИТЕ НА ОДК. Отборът на КМЕТЮ КМЕТЕВ вкарва нови играчи:
АРГУМЕНТ ДЕЦА НЯМА В ПРОВАТ ОДК ЩЕ НАМЕРИМ КЪДЕ ДА ГО ИЗМЕСТИМ
и
АРГУМЕНТ ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ НА ПОЛЗВАНЕ НА МЛАДЕЖКИ ДОМ. Последният играч показва ясно на публиката, че е трениран и създаден от такива велики играчи подобни на СЪВЕТЬО ОБЩИНСКИ и КМЕТЮ КМЕТЕФ вече повече от 15 години, които са заменили младежките му дейности с партийни. Драги зрители на полето става напечено вкарват към печелившия отбор още един играч АРГУМЕНТ КАКВО Е БИЛО В МЛАДЕЖКИ ДОМ ПРЕДИ 1989Г.

Аз: Що пък сега това, то има ли толкоз стари футболисти, той с два бастуна ... кой го интересува какво е било преди 1989г., харесва ни бъдещето, туй момче дето го изкараха със сложното презиме някакъв си ПЛАН  за ремонтиране и преместване на ОДК в Младежки дом.
  Баба: Ам, че от туй по важно има ли бе дете. Важно е, важно, да играе и този футболист от преди 1989г., виж как веднаха се свиха като го чуха и видяха. Ех!
  Коментатор: Играта продължава ...зрителите затаиха дъх вратаря СЪВЕТЬО ОБЩИНСКИ не внимава навел се е да си върже бутонката... КМЕТЮ КМЕТЕВ бие шут на топката „решение за промяна на собствеността от публична общинска на частна общинска” и иииииииииииии ГОООООООООООЛ, ГООООООООООООООООЛ. image Коментатор: Топката се заби във вратата.  КМЕТЮ КМЕТЕФ бяга из цялото игрище, съотборниците му го гонят да го поздравят. С тях търчи и радвайки се обикаля и играча СЪВЕТЬО ОБЩИНСКИ, полудяяя ли, тооой се радва....всички аргументи припаднахааааа.... край, свириха край на мача...

  Аз: Що пък се радва сега?

Баба: Че не виждаш ли тея как се раздвижиха с големите елки, а? Вий младите все едно от небето падате, даже аз заложих на онуй черногледото тото. Казах ли ти за СЪВЕТЬО ОБЩИНСКИ, разколебавате го момчето, ама влиза в крак, като си структурира личностите в него. И все се чудя за какво трябва цял мач да се играе щом все става на нашта, що се харчат пари? Направо да се подписват там на служебна загуба, ний пак ще им плащаме заплатите на отбора. А пък за оня там се чудих, чудих, викат, че бил Първия Главен Рефер, казвал се НАРОДЕН някакъв си, ама той само гледа и казват, че помнел, амаааа надали ще помни толкоз много неща. 
Айде сега ела с баба, да забиеш таз табела "ПАРТИЕН ДОМ" на онъз сграда дет й викате Младежки дом. Казвам им аз, на наште на забавата, че идват хубави времена, пък те само питат КОЙ? КОГА? КОЙ? Кой? :)



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: provadiya
Категория: Регионални
Прочетен: 17727
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930